MakuMaria

Kuin kotona tehty

Intohimolla valmistettua herkullista ja maukasta kotiruokaa!
Meistä

MakuMarian yrittäjä, Maria Hyvärinen, tässä hei.

Meistä

Moni varmaan muistaa minut Isonkyrön kunnantalolta löytyvästä lounaspaikasta, jota pyöritin vuosina 2003-2014. Laitoin yrittäjyyden pöytälaatikkoon syksyllä 2014, kun minusta tuli äiti, sillä mottonani on: Tee se kunnolla, mitä teet. Keskityin maailman mullistaneeseen tyttäreemme Marttaan.

Kun Martta meni päivähoitoon, pääsin Isonkyrön kunnan keittiölle. Yrittäjyys alkoi kuitenkin pyörimään mielessä, mutta lounaspaikan pyörittämiseen ei enää ollut paloa. Vuonna 2018 käynnistin MakuMarian toiminnan uudelleen Isonkyrön seurakuntatalon keittiössä vuokralaisena tarjoten lounas- ja pitopalvelua. Seurakunnan emäntä työskenteli samassa keittiössä. Oli mukavaa, kun oli työkaveri, jonka kanssa sai vaihtaa ajatuksia ja apuakin oli lähellä. Kun emäntä jäi eläkkeelle alkuvuodesta 2022, siirtyivät myös seurakuntatalon tilaisuudet MakuMarian hoidettaviksi.

Parasta työssäni on, kun saan tehdä ruokaa, leipoa, tiskata,
siivota, kattaa ja tavata ihmisiä. Tietenkin unohtamatta sitä, että ei tarvitse kulkea kellokortti kaulasssa. Yrittäjänä voi ”löysätä” tahtia välillä ja pitää pidemmän ruokapaussin ja välillä se sitten jää pitämättäkin, mutta sopii niin mulle.

Toiseksi parasta työssäni on palautteen saaminen, jonka koen samalla myös todella tärkeäksi. On palkitsevaa, kun saa tietää, että ruuat, kakut ja muut leivonnaiset sekä palvelu ovat onnistuneet ja asiakkaat ovat tyytyväisiä.

Oikeastaan voin sanoa, että rakastan työtäni. Jos pitäisi valita toinen ammatti, en tiedä, mikä se olisi.

—-

Mutta miten tähän hetkeen on päästy?

Palataan syksyyn 1994, kun aloitin 7. luokan Alavudella. Ilmoitin äitille ensimmäisen köksän tunnin jälkeen, että meen kokkikouluun sitten yläasteen jälkeen!

Päätös piti. Peruskoulun jälkeen suoritin Seinäjoen ammattikoulun 3-vuotisen tutkinnon: Ruokapalvelun perustutkinto (l. suurtalouskokki)

Koska koulu oli suurtalouspainotteinen, hain ja pääsin ravintola Fransmanniin työharjoitteluun – ja sille tielle jäin. Koulun lomassa
sain tehdä viikonloppuja ja iltoja.

Viimeisenä opiskeluvuonna (2000) pääsimme ystävän kanssa
Englantiin työharjotteluun kolmeksi kuukaudeksi. Sieltä palasin tekemään Fransmanniin kokin ja tarjoilijan töitä sekä hotellin aamupalavuoroja.

Kun Seinäjoen ABC rakennettiin 2001, pääsin sinne töihin.

Elämän käänteissä olin löytänyt tieni Isoonkyröön. Muutaman mutkan kautta aloin toteuttaa haavettani yrittäjyydestä, omasta kahvilasta ja lounaspaikasta, vuoden 2003 loppupuolella. Sopivat tilat ja mies  löytyivät Isonkyrön keskustasta kunnantalon alakerrasta, jonne remontoimme lounaskahvion tilat. Siellä työskentelin tyttäremme syntymävuoteen 2014 asti tehden myös pitopalvelukeikkoja. Ne olivat hyvin työntäyteiset vuodet.

Makumaria

Arkeen ja juhlaan!

Muista myös lahjakorttimme!

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä!